Olen lukenut erilaisia blogeja. Autoista ja niiden laitosta, hevosista, ihmissuhteista, kulttuurieroista ja politiikasta, jalkapallosta ja koirista. Yleistä tuntuu olevan bloggaajan esittely, sukupuolineen, parisuhteineen  ja ideologioineen. Varsinkin nyt, vaalien alla. Voinhan minäkin itseni esitellä. Kertoa siis ne seikat, joilla uskon olevan jotain merkitystä... Olen kolmekymppinen, poliittisesti sitoutumaton, matalapalkka-alalla ja parisuhteessa. Harrastan hevosurheilua, veikkauksen pelejä, lukemista, kirjoittamista ja politiikkaa sekä haaveilen vielä jonain päivänä olevani mukana vähintään kunnallistason päätöksenteossa tässä keskisuuressa asuinkaupungissani. En ole suuremmin innostunut ulkonäköäni kuvailemaan, sillä mitä eroa tulee kannanottoihini siitä, olenko lihava vai laiha, kalju vai pitkätukka, blondi vai punapää? Tuskin mitään.

Lasken ystäviini lukeutuvaksi ihmisiä jokaisesta edellä mainitsemastani "luokasta", enkä millään tapaa voi todeta älykkyyden korreloivan ulkoisten ominaisuuksien kanssa. Parhaat ystäväni ovat sosiaalisesti lahjakas pyöreä punapää ja helkkarin huumorintajuinen hoikka kalju. Ja sitäpaitsi, suurin osa ihmisistä ainakin Suomessa on tällä hetkellä laskettava vähintään idioottien luokkaan, mikäli vaalikeskusteluja seuraa facebookissa ja vastaavissa sosiaalisisssa medioissa.

Olemmeko  oikeasti ulkopuolelta asetettavien normien mukaan nin asennesidonnaisia, että mielestämme blondit ovat tyhmiä jakorasioita, punapäät taas tuhmia tyttäjä, paksut pojat hauskoja, bodarit idiootteja, pitkätukat nistejä, vihreät homoja (ja raiskaavat meidät kaikki!), demarit kommunisteja ja kepulaisilla on jokaisella oma jalasmökki? Toivon tosiaan, ettemme ole ihan niin kaavoihimme kangistuneita...